5 november 2002

NEC - Vrijboom  10-2

 

Wie Patrick zegt, zegt aspirine. Wie Sjoerd zegt, zegt Brakkenstein. Wie Gerard zegt, zegt twee goals met links. Wie Paul zegt, zegt schitterende vrije trap en wie Erik zegt, zegt: scoort niet als André scoort en omgekeerd. Vrijboom is een kroeg in Beuningen (stamkroeg van Erik?) en niet veel meer dan dat, want op futsalgebied stelt het niet veel voor. Enig jeugdig enthousiasme was bij onze bekeropponent nog wel te onderkennen, maar technisch en tactisch was het onder de maat.

"Wat waren we goed!," klonk het na afloop keer op keer door onze kleedkamer en inderdaad, er werd bij grote vlagen mooi gecombineerd, getikt, gedold, gelobd en ... gescoord! De dubbele cijfers werden bereikt en dat in de tweede ronde van de beker. Aan de andere kant sloeg Sjoerd een paar kanonskogels met vlakke hand uit het doel en hoefde hij maar twee keer te vissen. De 10-2 overwinning is een logisch gevolg van het voorafgaande.

Rust 4-0. Eerst scoorden de 'verdedigers' Paul, Gerard en André, toen eindelijk Patrick (mooi lobje), die er na Sjoerds plaspauze nog drie inlegde en die defensiespecialisten ieder nog één. Erik scoorde dus niet, hoewel hij startte met een schot onderkant lat. Maar ja, bijna telt niet.

Morgen meer woorden en goals en punten.

 

Gerard