14 oktober 2002

NEC - Union  8-1

 

Teamgenoten!

Na de zwaarbevochten 2-2 van afgelopen zaterdag tussen Trekvogels 5 en Union 8 stonden delen van beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in De Kloosterhof te Weurt. De gesjeesde rechtenstudentjes dachten ons nu echt de loef af te steken, maar die vlieger ging niet op. Weliswaar hadden de wat plompe tegenstanders veel balbezit, maar onze messcherpe counters zorgden voor meer gevaar en, belangrijker, goals. Op aanraden van Paul lieten we Union rustig aanrommelen, waarbij we geconcentreerd op eigen helft verdedigden. Hun aanval bloedde meestal geruisloos dood of was een prooi voor Sjoerd, waarna we enkele malen als een warm mes door hun boterzachte defensie sneden. Tweemaal werd Patrick vrijgespeeld en stuitte hij op keepers- en houtwerk, maar telkens was Erik attent meegelopen om koelbloedig af te ronden, zijn 39ste verjaardag zo tot een waar feest makend. Ook Casper wist voor rust twee keer doel te treffen, waarmee hij de 4-0 ruststand op het scorebord vastlegde.

Na de thee leken de bordjes even verhangen, maar meer dan één keer wisten de radeloze roodhemden Sjoerd niet te verschalken. De kalende doelman bracht wederom enkele fabuleuze reddingen op zijn naam, alvorens we gemakkelijk uitliepen naar een grote score. Erik, die later nog een rondje zou geven, en Casper maakten ieder hun derde goal en toen was het eindelijk de beurt aan Patrick, die licht gebleseerd (dijbeen in zijn knie?) aan de wedstrijd was begonnen. Hoewel al onze goals het resultaat waren van oogstrelend combinatievoetbal, was zijn tweede en ons achtste en laatste doelpunt van uitzonderlijke schoonheid. Paul was vrijgespeeld op rechts en dreigde verwoestend uit te halen, tot hij met een subtiel hakje de Uniondefensie, inclusief de matige doelman op het verkeerde been zette, waarna Patrick akelih nauwkeurig scoorde: 8-1.

Dat deze prachtige overwinning in ons welbekende etablissement tot in de kleine uurtjes met veel bokbier en Palm is gevierd, hoeft geen betoog. Ook de nootjes ontbraken niet. Wie wil er niet zo'n verjaardag?

Gerard