Union 3 - NEC 1  6-5

Ja hoor, wat we vreesden is waarheid geworden. Ik heb de KNVB gebeld en door de verloren wedstrijd tegen Union zullen we GEHERINDEELD worden per volgend seizoen. Men vond ons zo een lachwekkende ploeg dat ze besloten hebben ons in te delen bij de volgende verenigingen:

· FC Knudde 2 (het tweede godzijdank, waarin de broers spelen van Jaap en Dirk, minder getalenteerd maar zeker en vast ook levensgevaarlijk, zij het niet voor ons, dan toch in ieder geval voor zichzelf).

· Het team van Appie Happie, waarin Lange Jan met de Pet nog immer het doel verdedigt, en Appie zelf nog regelmatig scoort, zowel een doelpunt als een banaantje.

· De ploeg van Sjakie en de Wondersloffen. Sjakie mag dan reeds op leeftijd zijn, dat waren zijn schoenen al lang, en die hebben er ook nooit onder geleden. Dus we zijn gewaarschuwd. Tip: let altijd op: gaat Sjakie aan de zwerf over het veld, en denk je : 'Hee, wat gaat die jongen toch doen? Waar gaat die heen?' Wees dan attent! Het lijkt misschien dom wat ie doet, en alsof hij van positiespel geen kaas gegeten heeft , maarrrrrr….schijn bedriegt!! Voor je het weet belandt de bal in zijn voeten en maakt hij een fabelachtig doelpunt. Jahaahaa, in de gaten houden die Sjakie!

· De ploeg van Kangeroe Binkie. Zoals wellicht bekend is Kangeroe de klap die hij te verduren kreeg toen bekend werd dat hij weggegomd zou worden ten gunste van Sjakie niet goed te boven gekomen. Het gevecht tegen de alcohol verloor hij meestal met hoge cijfers. Maakt nu echter zijn come-back en zweert wraak. Sjakie is gewaarschuwd. (Ook Kangeroe's naamgenoot Ketelbinkie heeft zich proberen in te schrijven maar trok zich later terug daar hij rond het begin van het volgend seizoen mee op vaart moest om kolen te stoken). nb: De ploeg van Kangeroe speelt nog altijd zonder shirtsponsor.

· De ploeg van Roel Dijkstra. Deze ideale schoonzoon met zijn lange blonde manen is al jaren de leider van een hecht team dat modern voetbal speelt.

· Een Duitse variant op de Fabeltjeskrant (Die Fabelnzeitung) heeft zich ook ingeschreven. De KNVB zal kijken of ze een licentie kunnen verstrekken. Vooralsnog doemen er bekende namen op: Der Wolff Borr, Herrn Eule (Führer), Die Biber-Brüder (der Ed und der Wilhelm) , Momfer der Maulwurf ('Naa, mach mir doch eine Zigarre, mmmm, mmmm') en rechtsbuiten Zufe der Hase ('Zuff, Zuff'). Of de oude Stoffel der Schildkröte nog een basisplaats kan verwerven blijft vooralsnog de vraag.

Jazeker, we kunnen onze borst nat maken. Gelukkig zullen wij, als karikaturen van stripfiguren, niet misstaan tussen deze ploegen. Ik verwacht dan ook een gooi te doen naar het kampioenschap.

Jeel