20 februari 2001

Nec - Hatert 5-3? 6-4? 7-5?

Vergeef me de onzekerheid in de aanhef van dit artikel maar ik kwam zo beduusd en tochook opgetogen de Cantine die we na de wedstrijd nog even bezochten uit, dat ik alles wat met voetbal te maken had voor even naar het onderbewustzijn verdrongen heb. Wat was namelijk het geval? Het geval was dat we vele openbaringen meemaakten in die paar luttele uurtjes aan de bar.

Zo bleek de barman Marcel een McIntosh printer te hebben van 1 bij 1 meter (!) die niet alleen de menukaarten aan de muur had geprint maar tevens de houten lijsten eromheen. Volgens Patrick zat er op de McIntosh zelfs de keuze tussen zelf timmeren? ja nee. Tsss, verbluffend.

Even later zagen we Marcel Maassen voorbijkomen in een oud Volkswagenbusje, op het dak waarvan hij een megafoon gemonteerd had, waarmee hij reclame trachtte te maken voor zijn nieuwe boek over voetbal en commercie. Helaas zat er zodanig veel ruis op de lijn dat wij allen dachten dat het ging om voetzalf uit een flessie.

We beleefden live de GELIJKTIJDIGE coming out van Paul en Andre als zijnde homofiel! Dat kwam mooi uit, konden ze gelijk even op elkaar uitproberen hoe dat nou is.

Jeel solliciteerde naar de baan van poetsvrouw en moest tot zijn grote schrik direct beginnen, waar hij gelukkig nog onderuit kwam doordat de laatste rubber handschoentjes even daarvoor verbruikt waren (zie vorige punt).

We ontdekten dat Patrick elke dinsdag door schoonmoeder bereidde stamp zonder vlees (dit om zijn dochtertje klein te houden) maar met worteltjes eet, wat veel verklaart over de onaangenaam riekende gassen die hij tijdens de wedstrijd produceert.

Jeel tot drie keer toe de schuld kreeg van het omwerpen van wijnglazen, terwijl het toch voor eenieder duidelijk was dat dit te wijten was aan het onhandige gedrag van enige FUNG SHI dames, die zich voortdurend rond hem verdrongen en welhaast handtastelijk werden, enkel en alleen maar om een blik van goedkeuring van de befaamde NEC-spits te mogen ontvangen. Fung Shi schijnt trouwens een vechtsport te zijn, waarbij je elkaar met meubels bewerkt.

Welnu, dit en nog veel meer ontdekten wij, waarbij de meeste informatie verloren ging door de spiritualien die we tijdens deze boeiende uren nuttigden. Wat ik me nog van de wedstrijd herinneren kan is dat we wonnen, de scheids OK was, iedereen zo'n beetje scoorde, behalve de schrijver zelve die alles aflegde, en zich een miskende regisseur voelt die binnekort waarschijnlijk een boek gaat schrijven over "De As, lijnen vanuit de As, en hoe deze lijnen vanuit de As te controleren". Mischien dat ik van Marcel Maassen z'n busje kan lenen om dit boek te promoten, en van Marcel de barman (die zichzelf om onbegrijpelijke reden steeds Marco noemde) zijn printer om extra groot lettertype te bewerkstelligen, en gelijk ook de boekensteunen mee te printen.

Jeel