Dunga - Nec 3-2

Met z'n zessen. Dat waren we. Sjoerd S. op doel. De verdediging werd zoals gebruikelijk gevormd door Eric van G. en Patrick S.

Casper K. rijdt Lamborghini dus die kon wat later vertrekken uit Nijmegen en kwam net voor het aanvansgsuur aan. We speelden tevens met twee oorlogsinvaliden, Jan F en JV. Maar zelfs op halve kracht is het voor deze gasten een eitje om de boventoon te voeren.

We wierpen een hecht verdedigend front op. Als rotsen in de branding wachtten we onze tegenstander op. Ze hadden het er zichtbaar moeilijk mee. Pas na veel aandringen en beuken op onze goal werd het dan eindelijk, na 5 seconden, 1-0 voor hen.

Patrick S. maakte al rap de 1-1.

Ook de tweede kwam van de voet van onze libero.

Toen werd JV gewisseld. Dat was om 19.10 uur. Het werd 19.15 uur. Het werd 19.20 uur. Ik pakte maar een boek. 'In de ban van de Ring ' Tolkien. Toen ik het uit had bestelde ik een Pekingeend in sinaasappelsaus bij de plaatselijke Chinees. 'Kun je het komen brengen?' vroeg ik. Ja dat kon. 'Er zit geen haast achter hoor,' zei ik, 'doe maar rustig aan.' Ik maakte een mooie wandeling door Weurt, langs de dijk, naar Beuningen en terug, bekeek toen m'n postzegelverzameling, stopte een pijp, maar juist toen ik die op wilde steken, moest ik er plotseling in komen.

Het is ook altijd wat.

Om een lang verhaal echter kort te maken: we verloren met 4-2.

Niet echt nodig. We speelden niet slecht, tikten aardig, maar Casper K. had dat allemaal heel anders gezien. Voor hem was het 'de beroerdste wedstrijd die hij ooit gespeeld had'. Vergeef hem dat gezwam, daar verdient ie in het dagelijks leven z'n geld mee.

Zo, dat was het dan weer.

Na de wedstrijd werd de onderlinge band weer erg verstevigd. De evaluatie verliep in een ontspannen sfeer.

JV wil nog wel even uitleggen aan JanF dat als je uit balans bent, je niet direct kan gaan beginnen terugrennen. Je moet namelijk je lichaam eerst weer IN balans brengen. Dat kost nu net zo veel tijd als een tegenstander, die IN DE LOOP de bal meeneemt nodig heef t om voor het doel te verschijnen. Details, daar gaat het om in het voetbal.

Aan Patrick Spierts wil ik nog wel even kwijt dat ik me dooderger aan dat meeverdedigen. Of niet, of te laat. Wellicht heb ik daar ook een handje van, maar toch niet meer zo erg heb ik het idee, vandaar dat ik mezelf het recht van spreken gun ik deze zaak.

En voor het hele team: het wisselen duurt te lang. Bovendien spelen we vaak we rommelig en haastig, na 10 jaar zit er nog geen systeem in.

De vraag is of we door moeten gaan met voetballen. De helft van het team is er nooit en na de wedstrijd is het gekanker niet van de lucht.

JV