Dunga - Nec 1 5-6

Geachte heren van NEC1,

helaas moet ik u meedelen dat uw vaste correspondent van de wedstrijdverslagen vandaag verstek moet laten gaan. De man is hedenochtend van zijn bed gelicht in verband met een aanstaand kattentransport naar Murcia, Spanje. Hij is door de officier van justitie aangeklaagd in verband met het overtreden van de wet op verdovende middelen. De diertjes bleken tjokvol dope te zitten. Dit werd duidelijk toen ze ons blaffend en kwispelend tegemoet kwamen. (Eentje noemde zichzelf zelfs Fikkie).

Uw correspondent verweerde zich nog amechtig door te zeggen dat hij 'nergens van af wist, echnie', maar uit voorzorg hebben we hem toch maar in de boeien geslagen. Indien hij schuldig wordt bevonden, en daarop achten we de kans zeer groot, zal hij zeer waarschijnlijk 72000 uur dienstverlening moeten verrichten in de leeuwenkuil in Burgers Bush, waar zijn taak voornamelijk zal bestaan uit het ruimen van stront.

Omdat wij van de politie ook geen hart van steen hebben, en tevens fervent NEC-supporter zijn, heb ik het hartverscheurende verzoek ingewilligd z'n mondelinge verslag van de wedstrijd voor u op papier te zetten, zij het in een verkorte versie.

Het bleek voor de verdachte de eerste en enige wedstrijd in zijn leven waarvan hij achteraf nog het scoreverloop wist, de doelpuntenmakers in juiste volgorde, de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen, plus de naam van de tegenstander. Dit zegt volgens de verdachte genoeg over de spanning van deze wedstrijd, die volgens hem 'buitengewoon' was en waarvan de het scoreverloop 'spectaculair' was.

Dan nu de koele cijfers:

Dunga-Nec1

0-1: P. Spierts

1-1 ?

2-1 ?

2-2 J. Vanhijfte

3-2 ?

3-3 C. Konijnenbelt

4-3 ?

4-4 P. van der Heijden

4-5 ? * 5 minuten voor tijd

5-5 C. Konijnenbelt * 4 minuten voor tijd

5-6 P. Spierts *2 minuten voor tijd

Tevens memoreerde de verdachte aan enkele quotes van de coach van de tegenstander die volgens hem duidden op een grondig inzicht in het spel:

1 Schijterd

2 Pak ze maar, pak ze maar

3 Godver, ik word doodmoe van de gasten (3-3 in dezelfde minuut)

hier zij bij aangetekend dat de coach een Fietstas-shirt droeg (ook wel een Vitesse-shirt genoemd buiten Arnhem).

Afsluitend kan ik zeggen dat het met de katten alweer iets beter gaat. Ze dansen sinds vanmiddag niet meer op Bob Marley-muziek en spinnen reeds weer als er een blik kitekat wordt opengedraaid.

Met vriendelijke groet,

agent van dienst, S. Meris