Boekbindatelier Henny Verkade

Voor het maken van allerlei soorten en maten boeken, foedralen, ordners, dozen, (foto)albums en overige artikelen.

 
Het boekbindatelier

Albert Hahnplantsoen 33
1502 RP  Zaandam
telefoon: 075-6708052
fax: 075-6708052
email: Boekbindatelier Henny Verkade
KvK nr: 34173078


 


We maken onder andere:


 
 

Boeken

Boeken kunnen gelijmd of ingebonden worden. Tevens kunnen er bijvoorbeeld fotoalbums gemaakt worden. Tussen de pagina's wordt dan een vel Japans papier geplakt.
Boeken kunnen op allerlei formaten gemaakt worden. Van een paar centimeter bij een paar centimeter, tot bijvoorbeel A3 formaat. Er is veel mogelijk. Ook op gebied van oude boeken opnieuw inbinden.

Voorbeeld boek: Voorbeeld boeken.        Voorbeeld 2 boeken:Voorbeeld boeken: Nieuwe rug voor oud boek.        Voorbeeld 3 boeken:Voorbeeld boeken: Hier wordt het omslag van een boek in elkaar gelijmd.


 
 

Foedralen

Foedralen kunnen voor verschillende toepassingen gemaakt worden. Bijvoorbeeld om een ordner in te kunnen plaatsen. Of bijvoorbeeld om een aantal boeken in te kunnen plaatsen.
Een foedraal kan beplakt worden met papier, maar ook met bijvoorbeeld linnen. Het is ook mogelijk om teksten op het foedraal te drukken.

Voorbeeld foedraal: Voorbeeld foedraal met daarin de bijbehorende videoband en op de
   voorgrond
	een boekje wat ook bij in de foedraal past.


 
 

Ordners

Ordners kunnen in alle soorten en maten gemaakt worden. Ordners kunnen beplakt worden met papier, leer of met linnen. Ordners kunnen we in vele formaten en diktes maken.

Voorbeeld 1 ordners: Voorbeeld
 verschillende ordners.       Voorbeeld 2 ordner: Voorbeeld 2 ordners.       

Voorbeeld 3 ordners: Voorbeeld 3 ordners Tommy Hilfiger.       Voorbeeld 4 ordners: Voorbeeld 4 ordners: Tommy Hilfiger najaar 2006.


 
 

Mappen / hechters

Mappen en hechters kunnen we in vele afmetingen, vormen en stoffen maken. Bijvoorbeeld A4 formaat, of een specifiek formaat. De mappen kunnen beplakt worden met linnen, leer, of met een door de klant aangeleverd papiersoort. Het is mogelijk hem zo te maken dat er een ijzeren klem binnen in zit, waar papieren achter geklemt kunnen worden. Het is ook mogelijk ze zodanig te maken dat er binnen in een schrijfblok ingeschoven kan worden.


Map: Voorbeeld map/
  hechter.        Voorbeeld map: Voorbeeld map/
 hechter.       Voorbeeld hechter: Voorbeeld map/hechter.


 
 

Luxe cassettes / dozen

Luxe cassettes en dozen kunnen in elke gewenste vorm en maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld rond of vierkant. Ze kunnen beplakt worden met een mooie stof, leder, maar ook met een mooi soort papier.
Wij maken bijvoorbeeld regelmatig luxe cassettes voor boeken. Dit is een luxe doos die speciaal passend gemaakt is voor een bepaald boek.
Daarnaast maken wij regelmatig archiefdozen voor klanten.

Voorbeeld luxe cassette: Voorbeeld luxe cassette, voor het boek Schreeuwen van Govert de Roos.       Voorbeeld doos: Voorbeeld doos.       Luxe cassette: Luxe cassette voor het boek van Michael Parkes.


 
 

(Kinder)tekeningen inbinden

Moederdag, vaderdag en opa- en omadag. Het zijn leuke dagen, maar je bent altijd op zoek naar een origineel cadeau. Wil je een zeer origineel cadeau aan vader, moeder, opa of oma geven? Wij hebben de oplossing! Wij kunnen een stapel met tekeningen van kinderen inbinden en er een mooi boek van maken.
Het is hierbij wel van belang dat de tekeningen op papier van hetzelfde formaat zijn gemaakt. Het tweede waar op gelet moet worden is de dikte of zwaarte van het papier. Hoe zwaarder het papier, hoe beter wij dit kunnen inbinden.
Een dergelijk boek kan op verschillende manieren ingebonden worden: bijvoorbeeld gelijmd, of gebonden met boekschroeven, of met een mooi lint. De buitenkant van het boek kan bijvoorbeeld beplakt worden met de mooiste of meest speciale tekening. Het is ook leuk om zo'n boek aan een leraar of lerares te geven, die bijvoorbeeld jarig is, of afscheid neemt van een school.

Boek met ingebonden tekeningen: Voorbeeld boekje met ingebonden tekeningen.       


 

Overige artikelen

Wij voeren regelmatig opdrachten uit voor het maken van niet alledaagse artikelen. De laatste maanden maken wij steeds vaker persoonlijke fotoalbums, door deze te voorzien van een nieuwe band en schutblad.
Voor een geboortealbum voorzien we de band van een geboortekaart of een foto van de baby. De band kan voorzien worden van een leuke stof, een mooi bedrukt papiersoort, linnen of eventueel leer. Uiteraard in een kleur die goed bij de baby past.
Bij een huwelijksalbum kunnen we de band bijvoorbeeld maken van dezelfde stof als de bruidsjurk, beplakken met de trouwkaart, of beplakken met een mooie trouwfoto (eventueel geprint op canvas of linnen).


Een aantal voorbeelden van overige artikelen:

 • een bestaand fotoalbum voorzien van een nieuwe band (omslag);
 • het maken van een kistje waar een speciaal boek in past;
 • het maken van een koffer waar een aantal oude camera's in kunnen, om tentoontestellen.
 • wijnkistjes;
 • boekjes voorzien van een persoonlijke band.
 • etc.

Fotoalbum, voorzien van nieuwe band en schutblad. Geboortealbum, voorzien van geboortekaart,
	nieuwe band en schutblad.
Bovenstaande fotoalbums hebben een nieuwe band en schutblad gekregen. De linker heeft een band die gemaakt is van een mooie kwaliteit veloursstof. De rechter is voorzien van een linnen band, beplakt met de geboortekaart en van een nieuw schutblad.

Wijnkistjes voor Accor hotels, voor promotionele doeleinden.
Wijnkistjes gemaakt voor promotionele doeleinden van Accor hotels.


Blanco notitieboekje met rozenmotief op de voorkant.
De band van dit notitieblok is voorzien van papier met rozenmotief.


We voeren veel opdrachten uit voor zowel grote als kleine bedrijven. De oplages die we maken variŽren van enkele stuks, tot duizenden stuks. Grotere oplages maken we regelmatig op afroepbasis.

Daarnaast voeren we ook opdrachten uit voor particulieren. Vaak willen particulieren een persoonlijk boek, fotoalbum of ordner laten maken ten behoeve van een speciale gelegenheid. Wilt u een opdracht laten uitvoeren, of informatie opvragen, dan kunt u ons bellen, faxen of e-mailen.

Meest recente opdrachten:
Sinterklaasboeken

Wij hebben de afgelopen weken al diverse Sinterklaasboeken gemaakt. In verschillende maten, met verschillende soorten papier. Elk boek wordt gemaakt volgens de wensen van de klant. Deze week beginnen we met een oplage van 10 Sinterklaasboeken voor een klant. Daarnaast denken we na over het maken van mini Sinterklaasboekjes. Deze moeten worden uitgedeeld op een kinderdagverblijf voor de 2e verjaardag van een kindje.

Ook dit jaar hebben we weer een Zwarte Pietenboek gemaakt. De band van dit boek is niet rood, maar blauw. Dit boek is gemaakt op A4 formaat. Aankomende week gaan we ook een Zwarte Pietenboek maken op A5 formaat. Zodra we een foto van een Zwarte Pietenboek hebben, zullen we deze plaatsen.


Sinterklaasboek: Een mooi groot formaat Sinterklaasboek.       Sinterklaasboek: Opengeslagen Sinterklaasboek.       Sinterklaasboek: De rug van een Sinterklaasboek.      
Luxe cassettes met 3 gekleurde mappen

De opdracht voor luxe cassettes, met als inhoud 3 gekleurde mappen is af. Op dit moment in een oplage van 3 stuks. Waarschijnlijk worden deze cassettes in de toekomst in een grotere oplage gemaakt.

De cassettes zijn gemaakt met grof beige linnen en een donker bruine foliedruk. De mappen zijn gemaakt van gekleurd karton.


Luxe cassette Luxe cassette, bekleed met grof linnen.Referenties: 
 
Overzicht opdrachten:

Op de volgende pagina kunt u opdrachten zien die wij in het verleden hebben gemaakt.
Pagina: Overzicht opdrachten


 
 


Voor vragen of een prijsopgaaf kunt u ons een een mail sturen of bellen. Wij willen benadrukken dat we geen standaard prijzen hanteren, omdat geen enkele opdracht hetzelfde is. Mocht u een opdracht hebben, dan nemen wij altijd telefonisch contact met u op om het een en ander te bespreken. Vervolgens kunnen wij een prijsopgaaf aanleveren.

Omhoog.

Deze site wordt regelmatig bijgewerkt. De laatste aanpassing is gedaan op 15-11-2010.
Deze site is gemaakt door Jolanda Verkade uit Zaandam.


Omhoog.