H DIJK INTERN EXPEDITIE BV

 H. Dijk was een Internationaal Expeditiebedrijf met kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Venlo en Putte-Stabroek. Er werden voornamelijk groupagediensten verzorgd van en naar Antwerpen (dagelijks), Parijs-Le Bourget, 2 maal per week, Chiasso, 1 maal per week per spoor. De zendingen van en naar Duitsland werden via kantoor Venlo geregeld. Het kantoor was aan de Wijnhaven vlak bij de 4 Leeuwenbrug, de loods (nr. 18) was aan de Binnenhaven, in de buurt van het Poortgebouw.
 

De foto links is in 1971 gemaakt, aan de positie te zien, door Theo Tjang. Hier werkte ik op de Exportafeling. In de archiefkast achter mij mocht ik iedere morgen de dossiers opbergen. Ik begon een kwartier eerder dan de anderen en mocht dan een kwartier eerder weg, wat beter uitkwam met de busverbinding. Naast het archiveren deed ik groupagedienst van en naar Belgie en assisteerde ik de andere collega’s bij het maken bordereaux en documenten.
De foto rechts is in 1973 gemaakt. Na mijn avontuur bij de Landmeetkundige Dienst ben ik weer bij H. Dijk terechtgekomen, nu echter op de Importafdeling. Hier krijg ik hulp van mijn collega Ad Barkmeijer bij het indelen van goederen in het z.g. Gebruikstarief.


HOME TERUG © 2008 ontwerp en uitvoering RJB SPIDERS TERUG HOME