SBK - Sportvereniging Bep Kneppers

Verenigingsgebouw 'De Palm', Palmstraat 34, Amsterdam

Home Wedstrijdboksers Historie SBK Foto's Contact Gastenboek

31 maart 2012, boksen voor CubaSBK lid en wedstrijdbokser Willem Backer gaat in de zomer twee maanden in Cuba op trainingsstage. Cuba behoort nog steeds tot de grootste bokslanden. Al jaren domineren Cubaanse boksers de Olympische Spelen. De trainingsmethodieken staan in de hele wereld hoog aangeschreven. Willem krijgt de kans om met de nationale selectie mee te trainen.

Willem Backer

Willem heeft toegezegd om boksspullen mee te nemen naar Cuba. Door de internationale boycot tegen Cuba, samen met China een van de laatste communistische landen ter wereld, is in Cuba een schrijnend tekort aan diverse goederen. Niet op de laatste plaats aan boksartikelen zoals bokshandschoenen enzovoorts. Willem heeft de mensen in Cuba beloofd boksspullen mee te nemen. Om Willem financieel te steunen in de aanschaf van handschoenen, bitjes enzovoorts, organiseert SBK op zaterdag 31 maart van 19.00 uur tot 21.00 een heus boksgala.

De hoofdpartij deze avond is een wedstrijd tussen Willem Backer en Muhammet Uysal. We zijn bijzonder vereerd dat Muhammet belangeloos meewerkt aan dit gala. Deze 28 jarige pugilist is voormalig vier-voudig Nederlands kampioen A-klasse. Willem zal zijn uiterste best moeten doen om zich te verweren tegen deze kampioen. Naast deze partij zullen onder andere ook SBK wedstrijdboksers Thomas van Aersen en Kaj Dekker in actie te zien zijn. Daarnaast zal de trainer Chaim Wannet en voormalig trainer Carlos Ramnath in actie komen. Ook een bijzondere partij zal zijn de wedstrijd tussen trainer Henk Sleijfer (laatste wedstrijd in 2001) en Michel Hesp, voormalig free fighter, kick-bokser en uiteraard bokser.

Kaj Dekker en Henk Sleijfer

Komt allen de boksers aanmoedigen en steun Willem in zijn aankomende reis naar Cuba. De zaal is vanaf 18.30 uur open en de entree is slechts 5. Voor meer informatie kun je ook kijken op de blog van Willem
 

2012 Sportvereniging Bep Kneppers, alle rechten voorbehouden.
De SBK Website is het laatst bijgewerkt op 4 maart 2012.