SBK - Sportvereniging Bep Kneppers

Verenigingsgebouw 'De Palm', Palmstraat 34, Amsterdam

Home Wedstrijdboksers Historie SBK Foto's Contact Gastenboek

Rua Pitt wint door technisch knock-out

Een goed begin voor de 15-jarige Rua Pitt tijdens de tweede dag van het amateur boksgala van 23 en 24 februari in stadsdeel Zeeburg. De aspirant-weltergewicht van boksschool SBK uit de Amsterdamse Jordaan versloeg de 16-jarige Kuruculu van vereniging 'De Albert Cuyp' halverwege de tweede ronde door medische interventie.

De warming up, Sleijfer en Pitt

Er deden zo'n 20 amateur-boksers mee aan het evenement die in verschillende categorieŽn tegen elkaar uitkwamen. De aspiranten (11 - 13 jaar), de jeugd (14 - 15 jaar) en de junioren streden tegen elkaar in wedstrijden van 3 rondes van 1,5 minuut. De organisatie van het evenement was in handen van boksschool ABC uit stadsdeel Zeeburg waar ook oud-wereldkampioen Raymond Joval lesgeeft.

Peptalk na de eerste ronde

De eerste dag van het evenement dreigde overigens in het water te vallen toen de verplichte sportarts verstek liet gaan. Joval, die ook als spreekstalmeester tussen de wedstrijden optrad, probeerde de partijen alsnog doorgang te laten vinden door vanuit de ring aan het publiek te vragen of er een arts in de zaal was. Toen dat niet het geval bleek te zijn werden er een aantal demonstratiepartijen gebokst waarbij de nadruk ligt op de techniek.

Zege voor Rua Pitt

Pitt reageert bescheiden op de winst uit zijn debuutpartij. 'Goed gebokst' is zijn nuchtere commentaar. Ook trainer Henk Sleijfer, is te spreken over de prestaties van zijn pupil. Al is Sleijfer wel van mening dat de 72 kg zware Pitt nog een aantal kilootjes kwijt mag.

,, Morgenavond gewoon weer aan de bak tijdens de training'' aldus Sleijfer.Tekst Kees Amsterdam, Foto's Michel Honig


© 2009 Sportvereniging Bep Kneppers, alle rechten voorbehouden.
De SBK Website is het laatst bijgewerkt op 10 februari 2009.