Gerookte zalm gevuld met ei en pijnboompitten
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram gerookte zalm
4 eieren
40 gram pijnboompitten
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels bieslook
Een aantal blaadjes rucolasla
Dille
Zout en peper
Materialen:
Kopje, plasticfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard. Bekleed het kopje met plasticfolie daarna met de plakjes zalm. Zalm over rand van kopjes laten hangen. Snijd de eieren in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Meng de bieslook, crème fraîche, de eieren, de pijnboompitten, zout en peper doorelkaar. Schep het mengsel op de zalm in het kopje. Vouw de plakjes zalm terug en maak het pakketje dicht. Leg op en bordje een paar blaadjes rucolasla en keer het kopje om op een bordje. Decoreer het geheel met een beetje dille.