Tonijn met tomatentapenade
IngrediŽnten voor 4 personen:
300 - 400 gram tonijn

IngrediŽnten voor de tomatentapenade:
250 gram groene olijven
50 milliliter olijfolie
6 zongedroogde tomaatjes op olie
2 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel citroensap
1 teentje knoflook
Een aantal blaadjes rucolasla
Zout en peper
Materialen:
Keukenmachine, snijmachine

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Diepvriestijd: 60 minuten

Bereidingswijze:
Rol de tonijn in plasticfolie op en leg hem minimaal een uur in de diepvries. Snijd de tomaatjes en de knoflook fijn. Doe alle ingrediŽnten in een keukenmachine en draai tot een grove pasta. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Snijd de tonijn in hele dunne plakjes en verdeel deze over vier borden. Smeer vier eetlepels tapenade over het midden en garneer met rucolasla. Strooi er wat zout en peper over.