Zalmcarpaccio met zoete balsamicodressing
IngrediŽnten voor 4 personen:
200 gram gerookte wilde zalm dungesneden
30 gram pijnboompitten
8 zongedroogde tomaatjes op olie

IngrediŽnten voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels honingmosterd
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
Rucolasla
Peper
Materialen:
Kom

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de ingrediŽnten van de dressing in een kom en roer alles tot een mooie dressing. Verdeel de zalm over vier bordjes. Leg een bergje rucolasla in het midden van de zalm. Bestrooi alles met peper. Leg op de zalm hier en daar stukjes zongedroogde tomaatjes. Besprenkel over de zalm en de rucolasla de dressing. Strooi tot slot de pijnboompitten over de borden.