Carpaccio van komkommer met ei
IngrediŽnten voor 2 personen:
1 ei
ľ komkommer
1 eetlepel witte balsamico
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kappertjes
1 kleine ui
1 kleine tomaat
3 takjes dille
Suiker
Zout en peper
Materialen:
Kaasschaaf

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Kook het ei hard en laat het onder koud stromend water schrikken. Pel het ei en laat het afkoelen. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. Verdeel de komkommerplakjes in een cirkel over twee borden. Roer de balsamico, zout, peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Pel en snipper de ui. Was de tomaat, snijd hem in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd het ei fijn. Voeg de ui, de tomaat, het ei en de kappertjes toe aan de dressing. Was de dille, pluk de blaadjes van de takjes, houd wat apart voor de garnering en snijd de rest van de dille fijn. Meng de helft van de dille met de dressing. Verdeel het mengsel over de komkommer. Bestrooi het geheel met de rest van de dille en een beetje zout en peper.