Gevulde champignons
IngrediŽnten voor 4 personen:
12 middelgrote champignons
2 x 50 gram dikke plak ham
2 eetlepels witte wijnazijn
Ĺ bosje peterselie
1 ui
Knoflookolijfolie
Rucolasla
Suiker
Zout en peper
Materialen:
Keukenpapier, champignonborstel, kopje

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en bewaar de steeltjes. Snijd de steeltjes fijn. Pel en snipper de ui. Was de peterselie en snijd hem grof. Snijd de ham in kleine blokjes. Bak de champignons rondom 6 minuten in olie. Neem de champignons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de ui en de champignonsteeltjes in het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Bak het geheel tot het vocht verdampt is. Bak de ham kort mee. Roer de peterselie erdoor. Roer de azijn, zout, peper en wat suiker door elkaar in een kopje. Roer er 2 eetlepels olie doorheen. Was de rucolasla en laat hem uitlekken. Leg op elk bordje een klein handje rucolasla en sprenkel de dressing erover. Vul de champignons met het ham-peterseliemengsel en serveer ze op de rucolasla.