Zalmtartaar met rucolaolie
Ingrediënten voor 2 personen:
130 gram zalmhaasje
100 gram gerookte zalm
55 milliliter crème fraîche
50 milliliter olijfolie
25 gram rucolasla
5 gram bieslook
1 citroen
Materialen:
Keukenmachine, ringvorm, lepel, citruspers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 60 minuten

Bereidingswijze:
Maal de rucola fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 4 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met 2 theelepels citroensap, de crème fraîche en ¾ van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast. Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met de zalmtartaar. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook.