Torentje van mozzarella en ham
Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote vleestomaten of trostomaten
2 bolletjes mozzarella à 125 gram
4 eetlepels olijfolie met basilicum
1 zak rucolasla
8 plakken Italiaanse ham
Verse basilicum
Zout en peper
Materialen:
Ringvorm

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
De ovengrill voorverwarmen op 200 graden. De boven en onderkant van tomaten snijden en de tomaten in 4 mooie plakken snijden. De plakken tomaat op de bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper. De tomaten onder de grill ongeveer 5 minuten roosteren en laten afkoelen. Intussen de mozzarella afgieten, in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. De rucolasla grof snijden. De plakken ham in lengte dubbelvouwen. De steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren. De ringvorm op het bord zetten en plak tomaat erin leggen. Een laagje rucolasla op tomaat leggen. Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken en afdekken met een plak tomaat. De ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen. Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken. Zo nog 3 torentjes maken. Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen.

Tip:
In plaats van de mozzarella in stukjes te snijden, de mozzarella in plakjes snijden en één plakje mozzarella in de ringvorm leggen.