Garnalencocktail met ananas
IngrediŽnten voor 4 personen:
200 gram Hollandse garnalen
2-3 verse schijven ananas
2 eetlepels tomatenketchup
1 deciliter mayonaise
1 eetlepel whisky
1 theelepel chilipoeder
1 bosuitje
ĺ deciliter slagroom
Enkele blaadjes ijsbergsla
Peterselie
Citroensap
Zout en peper
Materialen:
Mengkom, zeef, wijnglazen of coupes

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
De verse plakken ananas in kleine stukjes snijden. De bosui in kleine dunne ringetjes snijden. In de mengkom de slagroom half stijf kloppen. De mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper. In de zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. De garnalen goed laten uitlekken. De ananas en bosui door de garnalen scheppen. De ijsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken. De sla over de wijnglazen verdelen. Daarboven een bergje van garnalen. Een beetje cocktailsaus erover scheppen. De peterselie op de saus garneren. Eventueel met een beetje chilipoeder.

Tip:
De resterende cocktailsaus in een sauskom op tafel zetten.