Aubergine met fricandeau en mozzarella
IngrediŽnten voor 4 personen:
2 kleine aubergines
100 gram mozzarella
150 gram cherrytomaatjes
12 plakken dungesneden fricandeau (vleeswaar)
Verse groene pesto
Basilicum
Knoflookolie
Zout en peper
Materialen:
Kwast, grilpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in dunne plakken. Vet de plakken aubergine in met knoflookolie en bestrooi ze met zout. Bak de aubergineplakken in een grilpan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze. Leg de plakjes aubergine in een ronde waaiervorm op bord. Bestrijk ze licht met pesto. Verdeel de dubbelgevouwen plakken fricandeau, de halve tomaatjes en de plakjes mozzarella op de aubergine. Strooi er peper en basilicum over.

Tip:
In plaats van aubergine is courgette ook lekker. De fricandeau kan worden vervangen door rauwe ham.