Taartjes van zalm en courgette met rucolasla
IngrediŽnten voor 2 personen:
100 gram gerookte zalm
Ĺ courgette (circa 75 gram)
30 gram geroosterde amandelen
30 gram rucolasla
1 teentje knoflook
2 eetlepels mayonaise light
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
3 kerstomaatjes
Zout en peper
Materialen:
2 kleine glaasjes of kopjes, boterhamzakje, lepel, staafmixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de zalm en de courgette in hele kleine stukjes. Pel het teentje knoflook. Hak de knoflook met de helft van de rucolasla en de amandelen (handig met de staafmixer). Roer de mayonaise, een snufje zout, een snufje peper, de kleingesneden zalm en de kleingesneden courgette bij de kleingesneden notensla. Bekleed twee glaasjes met een boterhamzakje en vul de glaasjes met de salade. Als je de salade enige tijd vooraf klaarmaakt, komt er veel vocht vrij. Dit vocht met een lepel verwijderen. Keer de glaasjes op het bord en laat het taartje er voorzichtig uitglijden. Halveer de kerstomaatjes. Leg de rest van de notensla en de halve kerstomaatjes om de taartjes op de borden en besprenkel het met een beetje citroensap en olijfolie. Bestrooi eventueel met peper.

Tip:
Gebruik in plaats van gerookte zalm eens garnalen, krab, zalm of tonijn uit blik. Een bolletje salade kun je ook op een amuselepel serveren met een reepje zalm erbovenop.