Kipsalade op een artisjokbodem
IngrediŽnten voor 4 personen:
4 artisjokbodems
100 gram gerookte kip in kleine stukjes
1 eetlepel gehakte olijven
1 gesnipperde sjalot
Ĺ eetlepel kappertjes
1 eetlepel bieslook
2 eetlepels blokjes geblancheerde aardappel
1 eetlepel blokjes appel
1 eetlepel fijn gesneden geblancheerde boontjes
1 ons serranoham
2 eelepels mayonaise

IngrediŽnten voor de marinade:
2 deciliter olijfolie
1 rode peper fijn gesneden
Oregano, basilicum en thijm
Knoflook
Citroensap
Zout en peper
Materialen:
Slakom en ijsschep

Tijd:
Marinadetijd: 30 minuten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Marineer de artisjokbodems in de marinade voor een half uur. Meng de ingrediŽnten van de salade in een kom en breng de salade goed op smaak. Haal de artisjokbodem uit de marinade en leg ze op een bord. Schep met een ijsschep een bol op de bodems. Garner de salade af met plakjes serranoham en verse toast.