Bladerdeegpasteitje met ham
Ingrediënten voor 6 personen:
1 ui
1 teentje knoflook
6 plakjes bladerdeeg
1 courgette
1 bosje peterselie
250 gram crème fraîche
1 ei
6 plakjes schouderham
Een paar takjes tijm
Blaadje sla en tomaat voor de garnering
Zout en peper
Materiaal:
Bakpapier

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Bereidingswijze:
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier om ze te laten ontdooien. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes. Was en hak de kruiden. Roer de crème fraîche, het ei, de ui, de knoflook, de kruiden en de courgette door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Klap de randen van de deegplakjes iets naar binnen. Verdeel de courgetteroom over de bakjes. Bak ze gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden. Leg na de helft van de baktijd op elk pasteitje 2 halve plakjes ham. Garneer met wat blaadjes sla, tomaten en peterselie.