Gevulde avocado met gerookte kipfilet
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 rijpe avocado
Ĺ gerookte kipfilet
Ĺ appel
1 steel bleekselderij
2 sjalotjes
Klein blikje mandarijnen

IngrediŽnten voor de saus:
3 eetlepels mayonaise light
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel gembersiroop
Een scheutje citroensap
Zout en peper
Materiaal:
Cocktailglazen, mengkom

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de bleekselderij in kleine reepjes en kook de bleekselderij net gaar. Snijd het avocadovlees, appel, mandarijnen en gerookte kipfilet in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes. Meng de bovenstaande ingrediŽnten van de salade door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Voor de saus mengt men alle ingrediŽnten. Maak met de helft van de saus de salade aan. Vul de glazen met de salade en giet de rest van de saus over de salade. Garneer de salade met eventueel een beetje bieslook en een plakje tomaat.

Tip:
Je kunt de avocado door de midden snijden en het vruchtvlees voorzichtig met een lepel eruit halen. De avocadoschil kun je dan gebruiken om de salade erin te serveren. Voor 4 personen heb je dan 2 avocadoís nodig. Hierdoor heb je meer vruchtvlees en kun je de mandarijnen uit het recept schrappen.