Zalm-palingsurprise
Ingrediënten voor 5 personen:
1 komkommer
½ zakje verse bieslook
200 gram gerookte palingfilet
300 gram gerookte zalmfilet (dun)
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
4 eetlepels crème fraîche
1 citroen
Rucolasla
Zout en peper
Materiaal:
Plasticfolie, kopjes, kom

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden. Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit scheppen. Komkommer in kleine stukje snijden. Bieslook fijn knippen. Palingfilet in dunne reepjes snijden. In een kom citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper tot dressing kloppen. In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 ½ eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Kopjes eerst bekleden met plasticfolie daarna met plakjes zalm. Zalm over rand van kopjes laten hangen. Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken. Zalm over vulling dichtvouwen. Kopjes tot gebruik in koelkast zetten. Kopjes boven vijf bordjes keren en de inhoud op de borden laten glijden. Voorzichtig folie verwijderen. Rest van de dressing erover sprenkelen. Het bord garneren met plakjes komkommer, een schijfje citroen en rucolasla.

Tip:
Serveren met geroosterd brood.