Zalm-komkommerrolletjes met romige sinaasappelsaus
Ingrediënten voor 2 personen:
1 rechte komkommer
½ bekertje crème fraîche
1½ theelepel sinaasappelmarmelade
1½ theelepel Zaanse mosterd
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
3 takjes verse dille
100 gram gerookte zalmfilet
4 blaadjes frisésla
Zout en peper
Materiaal:
Kaasschaaf, kopje

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
In een kopje de crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen. 1 takje dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Komkommer goed wassen. Met de kaasschaaf in lengte 6 gelijke repen van komkommer afschaven. Zalm in even brede repen als komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met dressing. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Frisée wassen, droog slaan en op twee borden leggen. Op elk bord iets boven het midden 2 eetlepels sinaasappelmarmelade scheppen. Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op dezelfde manier nog 5 zal-komkommerrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes zetten. Rest van de saus over frisésla sprenkelen. Garneren met een takje dille.

Tip:
Serveren met geroosterd brood.