Zalm met gegrilde courgette
IngrediŽnten voor 4 personen:
200 gram gerookte zalm
1 courgette in plakjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel balsamicoazijn
50 gram rucolasla
Zout en peper
Materialen:
Kaasschaaf, bord, koekenpan, klopper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Materiaal:
Grilpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Meng de knoflook met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken courgette met een beetje knoflookolie. Rooster de plakken courgette in een grilpan aan beide kanten. Klop de balsamicoazijn door de rest van de knoflookolie. Leg de courgetteplakjes op vier borden en besprenkel ze met de dressing. Verdeel in het midden de zalm en garneer met de rucolasla.

Tip:
Serveer met stokbrood en kruidenboter.