Zalm in bladerdeeg met spinazie en botersaus
Ingrediënten voor 4 personen:
4 plakjes roomboter bladerdeeg
4 smalle stukken zalm
1 zak spinazie
Een scheutje melk

Ingrediënten voor de saus:
100 gram boter
1 glas witte wijn
2 eetlepels crème fraîche
½ deciliter slagroom
Sjalotten fijn gesneden
Citroensap
Zout en peper
Materialen:
Een schotel, bakpapier, grilpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd incl. oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen volgens de gebruiksaanwijzing van de bladerdeegverpakking. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd met behulp van een schotel een mooi rondje. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje melk. De bladerdeegrondjes op bakpapier leggen en in de oven stoppen. In de tussentijd de spinazie koken met wat zout. De zalm in een grilpan mooi bruin grillen. Verder het sjalotje fruiten in een beetje boter. Blus het af met een glas witte wijn en kook het iets in. Voeg de crème fraîche en de slagroom toe en kook het opnieuw iets in. Haal de pan van het vuur en roer de 100 gram boter in klontjes door de saus. Breng de saus verder op smaak met zout, peper en een paar druppeltjes citroensap. Zeef de saus. Als de bladerdeegrondjes hoog en mooi goudbruin zijn geworden, kunnen ze uit de oven. Snijd een inkeping in het bladerdeeg en vul dit met een beetje spinazie, daarop de zalm en een beetje botersaus. Serveer het bladerdeegpakketje op een bord met restant spinazie en schenk nog een beetje saus over het bord.