Courgettecarpacio met rookvlees
IngrediŽnten voor 4 personen:
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
250 gram kastanjechampignons in plakjes
25 gram pijnboompitten
1 courgette
½ zak rucolasla
150 gram rookvlees dun gesneden (vleeswaar)
1 theelepel zout
1 ciabattabrood
Materialen:
Kaasschaaf, bord, koekenpan, klopper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Klop de azijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing, voeg het zout en de peper naar smaak toe en schep dit door de champignons. Bak dit mengsel 5 minuten op hoog vuur in een pan bruin.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken en spreid ze naast elkaar op vier grote borden. Bestrooi ze met zout.
Leg in het midden een bergje rucolasla en schep de champignonplakjes op de rucolasla. Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette. Drapeer de plakjes rookvlees tegen de rucolasla en strooi de pijnboompitten over het geheel. Lekker met ciabattabrood.

Tip:
De courgetteplakjes even in een grilpan grillen.
De rookvlees kun je vervangen voor de kant en klare carpacio die in elke supermarkt te verkrijgen is.