Tomaten gevuld met gerookte kipfilet
IngrediŽnten voor 8 personen:
8 grote tomaten
1 gerookte kipfilet
Ĺ groene en Ĺ rode paprika
1 kleine ui
1 klein blikje maÔs
1 klein blikje doperwten
Paprikapoeder of gehakte peterselie

IngrediŽnten voor de saus:
Mayonaise light
Scheutje koffiemelk
Scheutje cognac of sherry
Tabascosaus
Peper en zout
Materiaal:
Tomatenuitholler of een theelepel, mengkom

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Snijd een klein kapje van de tomaten en hol ze met een tomatenuitholler uit en laat de tomaten ondersteboven even uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet en de paprikaís (zaadjes verwijderen) in kleine blokjes. Hak de ui fijn. Meng de kipfilet, paprikaís, ui, maÔs en de doperwten door elkaar. Voor de saus meng je alle ingrediŽnten door elkaar en voeg de saus bij de kipfilet. Alles goed mengen en de tomaten vullen met het mengsel. Ter garnering een beetje paprikapoeder of peterselie strooien voordat je het kapje op de tomaat zet. Eventueel het bord garneren met een beetje tuinkers, een paar plakjes ei, augurk en een paar zilveruitjes.

Tip:
Je kunt de tomaat vervangen door een witlofblaadje. Voor de saus kun je ook een kant en klare cocktailsaus gebruiken.