Haasbiefstuk met zoete champignonnen-sjalottensaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
100 milliliter vleesfond
200 gram champignons
150 gram kleine sjalotten
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels witte basterdsuiker
4 takjes rozemarijn
4 haasbiefstukjes van 125 gram
Boter
Zout en peper
Materialen:
Champignonsnijder

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Kook de sjalotten in 2 minuten in heet water. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de sjalotten in boter en breng op smaak met peper. Bak in een andere pan de champignons. Was de rozemarijn en schud hem droog. Bestrooi de sjalotten met de suiker en karameliseer ze. Blus af met vleesfond. Voeg de gebakken champignons, balsamicoazijn en de rozemarijntakjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa vijf minuten koken op laag vuur. Voor het opdienen van de saus de takjes rozemarijn verwijderen. Als de saus te dun is, kun je de saus verdikken met allesbinder. De haasbiefstuk met zout en peper bestrooien. De biefstuk in een koekenpan met boter in ongeveer drie minuten per kant rosť bakken.

Tip:
Ook lekker bij ander vlees.