Tagliatelle met gerookte kipfilet en spinazie
IngrediŽnten voor 2 personen:
125 gram gerookte kipfilet
200 gram tagliatelle
300 gram spinazie
30 gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
Olijfolie
Zout en peper
Materialen:
Knoflookpers, keukenpapier, vergiet

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Was en droog de spinazie. Snipper de ui en pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen op een bordje met keukenpapier. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking in water met een beetje zout beetgaar. Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de ui met de uitgeperste knoflook. Roerbak de spinazie enkele minuten. Roer de kip door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pasta uitlekken. Schep de warme spinazie en kipreepjes door de tagliatelle en bestrooi het gerecht met pijnboompitten.