Bologneseschotel met bloemkool
IngrediŽnten voor 4 personen:
500 gram aardappels
500 gram kipfilet
100 gram geraspte kaas
125 milliliter kookvocht bloemkool
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes
3 eetlepels majoraan
1 eetlepel tomatenpuree
ľ groentebouillon
1 bloemkool
1 ui
Boter
Paprikapoeder
Olijfolie
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Schil, was en kook de aardappels in 20 minuten. Laat de aardappels schrikken onder koud stromend water en laat ze iets afkoelen om de aardappels in plakjes te snijden. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water met een beetje zout in 10 minuten gaar. Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op. Pel en snipper de ui en de knoflook. Dep eventueel de kip droog en snijd hem in blokjes. Bak de kip onder af en toe omdraaien in de olie op hoog vuur. Bak de ui en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg ruim 125 milliliter kookvocht, de tomaten, het groentebouillonblokje en twee eetlepels majoraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Als de saus iets te dun is verdikken met allesbinder. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in plakken en verdeel de plakken over een ingevette ovenschaal. Leg de bloemkoolroosjes langs de rand en het kipmengsel in het midden van de ovenschaal op de aardappels. Strooi de geraspte kaas ervover. Bak de ovenschaal in ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer met de rest van de majoraan.