Kipfilet met bramensaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
125 milliliter druivensap
100 milliliter water
300 gram bramen
3 eetlepels Balsamicoazijn
ľ kippenbouillonblokje
1 eetlepel honing
4 kipfilets
2 uien
Allesbinder
Boter
Zout en peper
Materialen:
Keukenpapier, aluminiumfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Sorteer de bramen, was ze en dep ze droog. Dep eventueel de kipfilets droog en bak ze in boter aan elke kant 7 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Neem de kipfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze circa 5 minuten rusten. Pel en snipper de uien. Fruit de ui in het bakvet. Blus af met het druivensap, 100 milliliter water en de Balsamicoazijn en breng het geheel aan de kook. Roer de bramen, de honing en het kippenbouillonblokje erdoorheen en laat het geheel circa 5 minuten op laag vuur koken. Bind het bramenmengsel met de allesbinder en breng het nogmaals kort aan de kook. Serveer de kipfilets met de bramensaus.