Asperges met tagliatelle en gerookte kip
IngrediŽnten voor 3 personen:
500 gram witte asperges
200 gram gerookte kipfilet
300 gram groene tagliatelle
2,5 deciliter gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook
Bieslook
Zout en peper
Materialen:
Aspergeschiller, aspergepan, knoflookpers, vergiet

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water gaar. Snijd de asperges in gelijke stukken. De gerookte kipfilet in stukjes snijden. De tagliatelle beetgaar koken volgens de aanwijzing op de verpakking. De knoflook uitpersen en in een beetje olijfolie fruiten. De asperges, de kip en de gezeefde tomaten erbij voegen. Alles door elkaar roeren en even laten pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en bestrooien met bieslook. Deze saus op de uitgelekte tagliatelle scheppen.