Witlof met rozemarijn, appel, ham en walnoten
IngrediŽnten voor 2 personen:
400 gram witlof
150 gram hamreepjes
3 eetlepels diksap appelsmaak of appelsap
2 eetlepels vloeibare boter
2 handjes grof gehakte walnoten
1 grote appel
Rozemarijn
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, vergiet

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 180 graden. De appel schillen en in kleine reepjes/partjes snijden. De witlof schoonmaken, uit laten lekken en in lange repen snijden. De witlof in de ovenschaal mengen met diksap, rozemarijn, vloeibare boter, zout en peper. De ham en appel toevoegen en door elkaar mengen. De schaal in de oven zetten. Tussentijds alles omscheppen. Strooi vlak voor het eten wat grof gehakte walnoten over de witlof.

Tip:
Lekker met aardappelpuree.