Zuurkoolstamppot met rozijnen en rookworst
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 pakje zuurkool
1 magere rookworst
1 kilo aardappelen
2 deciliter appelsap
50 gram rozijnen
1 kleine appel
1 ui
Een scheutje melk
Boter
Materialen:
Schaal, stamper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
De aardappelen en appel schillen en in stukken snijden. De ui fijn snipperen. In een pan zuurkool met appelsap en 1 deciliter water aan de kook brengen. Circa 25 minuten zachtjes laten koken. In andere pan aardappelen in ruim water met zout in circa 20 minuten gaarkoken. In koekenpan boter verhitten en ui zachtjes fruiten. De appel erdoor roeren en vijf minuten meebakken. De rozijnen erdoor scheppen. De rookworst volgens verpakking verwarmen. De aardappelen en zuurkool afgieten. De aardappelen en zuurkool met een scheutje melk en zuurkoolvocht tot een smeuÔg mengsel stampen. Het uienmengsel erdoor roeren. De rookworst in dikke plakken snijden en op de stamppot leggen.