Varkensrollade met kruidige notenvulling
IngrediŽnten voor 6 personen:
1 kilo varkensfiletrollade
200 milliliter droge witte wijn
Boter
Zout en peper

Voor de notenvulling:

100 gram ongezouten pecannoten
50 gram witbrood zonder korst
50 gram geraspte kaas
2 teentjes knoflook
2 eetlepels basilicum
1 eetlepel tijm
3 eetlepels olijfolie
Water
Materialen:
Ovenschaal, keukenmachine, cocktailprikkers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Met een mes aan de zijkant van de varkensfiletrollade een inkeping maken, zodat de rollade hol wordt. De rollade met zout en peper inwrijven. Pureer in de keukenmachine de ingrediŽnten voor de notenvulling. Voeg een beetje water toe als de notenvulling te droog is. Prak met een kleine lepel de notenvulling via de inkeping in de rollade. De inkeping met cocktailprikkers dicht maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de boter in de pan en bak de rollade rondom aan. Leg de rollade in een ovenschaal en giet de wijn erbij. Laat de rollade circa 45 minuten op 160 graden gaar worden. Laat de rollade afkoelen en snijd de rollade in mooie plakken.