Paddenstoelenschotel met spek en noten
IngrediŽnten voor 2 personen:
250 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
100 gram shiitake
50 gram ongezouten cashewnoten
75 gram ontbijtspek in blokjes
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
3 eetlepels peterselie
2 theelepels tijm
Geraspte kaas
Boter
Materialen:
Ovenschaal, champignonborstel, knoflookpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in vieren en de rest in repen. Pel en snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Verhit de boter in een wok en bak de spekblokjes zachtjes krokant uit. Schep ze uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook. Voeg de paddenstoelen, de noten, tijm toe en roerbak het geheel een aantal minuten. Neem de pan van het vuur en roer de spekblokjes door het paddenstoelenmengsel. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Strooi geraspte kaas over de ovenschotel en garneer met peterselie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schotel in de oven totdat de kaas bruin wordt (eventueel even onder de gril).

Tip:
Lekker met stokbrood.