Pennen met groene asperges
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram groene asperges
200 gram pennen
200 gram ham
4 bosuitjes
4 eetlepels kookroom light
Knoflookolijfolie
Geraspte kaas
Zout en peper
Materialen:
Vergiet, aspergepan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Kook de pennen in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de houterige onderkant van de asperges weg. Was de asperges en snijd ze schuin in stukken even lang als de pennen. Kook de aspergestukken in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de ham in reepjes. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ringetjes bosui zacht. Voeg de blokjes ham toe en bak het geheel. Voeg de uitgelekte pennen en asperges toe en warm dit goed door. Maak het gerecht op smaak met de room, zout en peper en serveer direct. Strooi er aan tafel de geraspte kaas over.