Spaghetti en kalkoen in kaassaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
2 grote stukken geroosterde paprika uit een pot
175 gram spaghetti
350 gram kalkoenfilet
900 milliliter melk
115 gram Parmezaanse kaas
50 gram bloem
75 gram boter
Ĺ theelepel mosterdzaad
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, schuimspaan, vijzel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de kalkoen in reepjes. Maak met behulp van een vijzel het mosterdzaad fijn. Spoel de paprika af en droog ze. Snijd de paprika in reepjes. Smelt een derde van de boter in een steelpan en voeg de reepjes kalkoen toe. Strooi er een beetje zout en ruim peper over. Bak de kalkoen op matig vuur ongeveer 5 minuten tot het vlees wit wordt. Doe er dan de reepjes geroosterde paprika bij en meng alles. Haal alles met een schuimspaan uit de pan. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt ondertussen de rest van de boter op laag vuur in de pan waarin de kalkoen werd gebakken. Strooi de bloem erbij, bak dit al roerend 2 minuten en zet dan het vuur hoger. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het mengsel na elke toevoeging stevig. Breng de saus al roerend aan de kook tot hij glad en dik is. Voeg twee derde van de kaas toe en roer dan het mosterdzaad toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de saus van het vuur. Giet de pasta af en doe hem weer in de lege pan. Meng er de helft van de kaassaus door en schep dit mengsel in de ovenschaal. Roer het kalkoenmengsel door de rest van de kaassaus en schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in de oven tot de kaas krokant is. Eventueel de ovenschaal een paar minuten onder de gril zetten.