Zuurkool shoarmaschotel
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram zuurkool
150 gram wortelen
500 gram gekruid shoarmavlees
1¼ deciliter crème fraîche
6 aardappels
75 gram geraspte kaas
Materialen:
Vergiet, wokpan, ovenschaal, keukenmachine

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en maak met de keukenmachine rösti van de aardappels. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Laat de zuurkool uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan. Voeg het shoarmavlees toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de worteltjes toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de crème fraîche door het vleesmengsel en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de zuurkool over het shoarmamengsel. Meng de geraspte kaas door de rösti en verdeel dit over de zuurkool. Bak de schotel goudbruin en knapperig in de oven.