Portobello met papperdelle
IngrediŽnten voor 4 personen:
4 portobello's
1 aubergine
3 tenen knoflook
8 semizongedroogde tomaten
1 bol mozzarella
150 gram ham (dikke plak vleeswaar)
250 gram pappardelle
50 milliliter witte wijn
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels pijnboompitten
12 blaadjes verse basilicum
3 takjes peterselie
2 sjalotten
Zout en peper
Materialen:
Braadslee, champignonborstel, knoflookpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Borstel de portobello's schoon. Snijd de portobellosteeltjes in stukjes. Snijd de aubergine, de ham en de mozzarella in blokjes. Snijd de tomaten en basilicum in reepjes. Snijd de sjalotten en de peterselie fijn. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergine 5 minuten. Voeg de knoflook, de ham en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 minuten garen. Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, de mozzarella en een derde van het basilicum. Breng op smaak met zout en peper en vul de portobello's. Bestrijk de randen met 1 eetlepel olie. Zet in een braadslee, strooi over elke portobello 1 eetlepel pijnboompitten en bak in 30 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en voeg de sjalotten, wijn, peterselie en een derde van het basilicum toe. Warm 1 minuut door. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van de basilicum.