Varkenshaasje met mangosaus
IngrediŽnten voor 2 personen:
300 gram varkenshaas
1 rijpe mango
Verse gember (1 centimeter)
2 theelepels kerriepoeder
75 milliliter kookroom light
50 milliliter witte wijn
250 gram champignons
Paprikapoeder pikant
Boter
Zout en peper
Materialen:
Aluminiumfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Was, schil en ontpit de mango. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes. Snijd de gember fijn. Kruid de varkenshaas met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in de pan en bak hierin het vlees in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Voeg de stukjes mango en de geraspte gember toe en laat nog even verder stoven. Haal het vlees uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Roer de mango goed om en voeg de witte wijn en kookroom toe. Breng op smaak met kerriepoeder. Bak in een andere pan de champignons en kruid royaal met peper. Snijd de varkenshaas in stukken. Verdeel de champignons over de borden, leg daarop de varkenshaas en giet de mangosaus erover en ernaast.