Gevulde courgettes met gehakt en rode pesto
Ingrediënten voor 2 personen:
2 courgettes
250 gram rundergehakt
2 eetlepels rode pesto
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum
1 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels tuinkruidenbouillonpoeder
2 grote theelepels paprikapoeder pikant
3 teentjes knoflook
Geraspte kaas
Knoflookolie
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, maatbeker, mengkom, lepel, aluminiumfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 40 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. De courgettes in de lengte doorsnijden en uithollen met een lepel. Snijd het vruchtvlees. Pel de knoflookteentjes. Verhit de olie en bak het vruchtvlees van de courgettes met de paprikapoeder en de uitgeperste knoflook circa 3 minuten. Doe het gehakt in een mengkom en voeg het gebakken vruchtvlees van de courgettes, de pesto, de basilicum en de crème fraîche toe. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meng het gehaktmengsel goed door elkaar en vul de courgettehelften. Los de tomatenpuree op in 1/4 liter warm water en roer de bouillonpoeder erdoor. Schenk dit mengsel in een ovenschaal en leg de courgettes er naast elkaar in. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Haal de folie 10 minuten voordat de courgettes gaar zijn eraf. Serveer op elk bord twee courgettehelften.

Tip:
Is lekker met gekookte rijst.