Roergebakken kipfilet met taugé, mango en broccoli
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet
1 rijpe mango
200 gram broccoli
250 gram taugé
50 gram cashewnoten
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
2 tenen knoflook
1 eetlepel ketjap manis
2 theelpeles gemberpoeder
3 theelepels geraspte sinaasappelschil
75 milliliter verse sinaasappelsap
¾ tablet kippenbouillon
Zilvervliesrijst
Boter
Zout en peper
Materialen:
Wokpan, knoflookpers, schaal, rasp, sinaasappelpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli kort in een pan met water. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de sinaasappel(len) uit tot je 75 milliliter sap hebt. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de ui. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Verhit boter in de wok en bak hierin de kipblokjes gaar. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze uit de wok. Fruit de knoflook in de wok en doe dan de broccoli, de gember, het komijnpoeder, de geraspte sinaasappelschil en verkruimel het bouillonblokje. Roerbak dit enkele minuten. Giet een scheutje sinaasappelsap toe. Roer alles goed door. Voeg dan de mango, de kip, restant sinaasappelsap en de ketjap toe. Schep zodra alles goed warm is de taugé erdoor. Strooi de cashewnoten erover en serveer met zilvervliesrijst.