Asperges met ham-champignonvinaigrette
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram witte asperges
250 gram champignons
1 ui
100 gram hamblokjes
4 eetlepels witte balsamicoazijn
Ĺ bosje bieslook
Boter
Suiker
Zout en peper
Materialen:
Aspergepan, aspergeschiller, champignonsnijder, schaar

Tijd:
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water gaar met zout en een theelepel suiker. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Was de bieslook en knip de bieslook in kleine stukjes. Leg een paar stengels bieslook apart voor de garnering. Bak de champignons en de ui in boter. Bak de hamblokjes kort mee. Blus af met de balsamicoazijn en 3-4 eetlepels aspergekookvocht. Haal de pan van het vuur. Breng de ham-champignonvinaigrette op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Roer de stukjes bieslook erdoorheen. Leg de asperges met de ham-champignonvinaigrette op een bord. Garneer het gerecht met bieslookstengels.