Rettichsalade met kipreepjes
Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram kipfilet
25-50 gram taugé
˝ bosje radijs
1 witte rettich (circa 400 gram)
˝ komkommer
4 eetlepels witte wijnazijn
2-3 eetlepels Thaise chilisaus
1 theelepel suiker
1 stokbrood
Verse blaadjes koriander
Boter
Zout en peper
Materialen:
Mengkom, eventueel een rasp

Tijd:
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het vlees daarin goudbruin. Breng de kip op smaak met zout en peper. Was en schil de rettich. Maak ook de taugé, de radijsjes en de komkommer schoon. Snijd of rasp de rettich en de komkommer in dunne plakken en de radijs in fijne reepjes. Was en droog de koriander. Meng de azijn met de chilisaus en breng de dressing op smaak met zout, peper en suiker. Leg de plakjes komkommer en rettich aan de buitenkant van het bord. Leg de taugé in het midden op het bord en leg de kipstukjes daarboven. Verdeel de reepjes radijs over het gehele bord. Druppel de dressing over de gehele salade en garneer het bord met blaadjes koriander.

Tip:
Lekker met vers stokbrood.