Spaghetti met spinazie en hamblokjes
IngrediŽnten voor 2 personen:
150 gram volkoren spaghetti
2 x 100 gram schouderham (dikke plak)
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 gram champignons
600 gram verse spinazie
125 milliliter kookroom light
2 uien
Geraspte kaas
Boter
Zout en peper
Materialen:
Wokpan, knoflookpers, twee diepe borden

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Snipper de ui, snijd de paprika fijn, de champignons in plakjes en de ham in blokjes. Laat de spinazie in een grote pan met een klein laagje water slinken. Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de boter in de wokpan. Roerbak hierin de ui, de paprika, de paddenstoelen en de ham. Pers de knoflook boven de wokpan uit. Voeg de spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de kookroom erbij. Roer alles goed door elkaar en laat alles goed warm worden. Giet de spaghetti af. Verdeel de saus op diepe borden en schep de spaghetti daarop. Strooi er naar smaak wat geraspte kaas over.