Kalkoenschnitzel met tomatenmengsel
IngrediŽnten voor 2 personen:
2 kalkoenschnitzels
2 uien
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 bosje bosui
1-2 eetlepels gedroogde marjolein
2 eetlepels peterselie
Citroensap
Suiker
Boter
Paneermeel
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Pel de uien en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne schijfjes. Maak de tomaten schoon en snijd ze in kleine blokjes. Was en snijd de bosui in ringetjes. Bak het vlees aan met boter en haal ze uit de pan. Breng op smaak met zout en peper en leg de stukken in een ovenschaal. Bak de bosui, ui en knoflook in het braadvet. Voeg de tomaten, een beetje citroensap, peterselie, paneermeel, snufje suiker, de marjolein en zout en peper toe. Roer alles goed door. Verdeel het tomatenmengsel over het vlees en druk het aan. Bak het vlees circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.