Rijst met sperziebonen, taugé, kipfilet en kokos
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram zilvervliesrijst
300 gram kipfilet
300 gram sperziebonen
1 grote ui
200 gram taugé
2 teentjes knoflook
150 milliliter kokosmelk
2-4 theelepels laos
Boter
Sambal
Zout en peper
Materialen:
Wokpan, knoflookpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd van de sperziebonen de uiteinden af en breek ze doormidden. Kook ze in een pan met water beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de boter in de wok en bak de kipstukjes bruin. Schil en snijd de ui. Pers de knoflook uit. Bak alles samen. Voeg de kokosmelk toe en de beetgare sperziebonen. Als laatste de taugé even mee bakken. Op smaak brengen met laos, sambal, zout en peper.